fbpx

Diode en de zon

Online afspraak maken

Maak gemakkelijk en snel jou afspraak online

Diode en de zon

Heb je interesse in het verwijderen van ongewenst haargroei? Begin dan met telefonisch of email contact op te nemen voor de eerste vragen zodat we kunnen inschatten wanneer we een afspraak in kunnen plannen.

Na ongeveer 72 uur mogen de behandelde oppervlakken weer blootgesteld worden aan de zon of zonnebank. Omdat de huid zich anders gaat wapenen tegen bescherming van licht door heel veel pigment aan te maken, maar dan vlekkerig (hyperpigmentatie). Ook kan er zonne-allergie optreden (jeukende rode bultjes). U moet zich daarom in de zomer of naar de wintersport goed de huid bedekken, of gebruik een beschermingsfactor hoger dan 30 (sunblock) als blootstelling aan UV-licht.

Deze regels gelden alleen maar voor de te behandelen plaatsen. Als u zich dus goed op dat gebied beschermt, kunt u wel gewoon in de zon of onder de zonnebank. De periode VOOR de behandeling houden we aan op een week. De huid moet eerst tot rust komen alvorens een laserbehandeling. Ook dan dient u in de tussentijd u zich goed te beschermen.

Een week voor de laser-behandeling mag er geen gebruik worden gemaakt van zelfbruiners, omdat hier een stof inzit die een reactie met licht aangaat. Een week na de behandeling kunt u weer gebruik maken van zelfbruiningscremes of spraytanning.

New Epil

Ongewenste haargroei kan voor veel mensen een groot probleem zijn. Scheren, epileren, harsen of waxen…het haar komt uiteindelijk weer volledig terug. Nu is het mogelijk om met New Epil de haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke ervaringen met andere technieken voor ontharing.

Met de New Epil wordt zonder verhitting van het huidoppervlak snel en pijnloos behandeld. Een krachtig breed spectrum led licht zal door het pigment van de haar een weg vinden naar de haarfollikel. Hierdoor zal deze niet meer in staat zijn een nieuwe haar te produceren.
Een haar kent een rust, groei en uitstoot fase. Iedere haar zit in een andere fase waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in groeifase te behandelen.
De haartjes in de te behandelen zone moeten 1 tot 2 dagen voor de behandeling worden afgeschoren. Zo zijn er steeds kleine haartjes aanwezig die het licht kunnen absorberen. Daarna kan er worden gestart met de behandeling.
De te behandelen zone wordt eerst gedesinfecteerd en met een gel ingesmeerd om makkelijk over de huid te kunnen bewegen. Met een strijkende beweging wordt de saffierkop 2 maal over de huid bewogen.
Na de behandeling zullen de haartjes nog gewoon aanwezig zijn, maar ze gaan over van groeifase naar uitstotingsfase. Ze zitten los in het haarzakje en verdwijnen na ongeveer 15 dagen.
Tussen de behandelingen door is epileren, waxen en harsen niet toegestaan, scheren mag wel.
Het unieke aan de New Epil behandeling is dat de energie direct naar het haarzakje gaat zonder verhitting van het huidoppervlak. De behandeling is veilig, snel en aangenaam en zo is ontharen vanaf nu een koud kunstje. De scanner bevat een koelelement, waardoor de huid niet verbrand kan worden, zoals bij IPL-behandelingen wat ook wel wordt aangeboden door diverse salons.
Ontharingsstudio Medemblik heeft zeer duidelijk gekozen voor de bekende diode-laser techniek ten opzichte van IPL(licht). De diode-laser techniek heeft tot op heden aantoonbare voordelen ten opzichte van IPL-behandelingen.

COSMETISCH VROUW

Een gladde huid zonder te scheren ? Lees hier verder…

MEDISCH VROUW

Vermindering van irritaties en ontstekingen ? Lees hier verder…

COSMETISCH MAN

Ongewenst haargroei op rug of borst zijn ? Lees hier verder…

MEDISCH MAN

Ontstekingen tijdens blessures voorkomen ? Lees hier verder…

New Epil

Nieuwsgierig hoe de New Epil Diode laser werkt ? Lees hier verder…

Advies

Wil je advies en meer weten over de behandelingen? Lees hier verder…